Fietsen voor Nepal  - 13 oktober 2007 -

 

Al vroeg vetrokken wij uit Delft om Tom en guus in Amsterdam uit te zwaaien  voor hun fietsactie op de tandem naar Parijs. Om 7.30 arriveerden wij bij het huis van Tom en al gauw kwam er een telefoontje van Guus dat er iets niet in orde was met de tandem. Ojee… dus gauw naar het huis van Guus iets verderop. Waarschijnlijk heeft een vandaal in de nacht tegen het achterwiel van de tandem getrapt met het resultaat dat er een joekel van een slag in zat. Op naar de Fietsfabriek die de fiets voor hen de afgelopen week helemaal opgeknapt had. Ja, dat ging wel een tijdje duren, want er moest een nieuw wiel in en die hadden ze niet zo maar op voorraad. Er werd direct hulp ingeroepen en werd er terplekke een wiel in orde gemaakt. En ja, daar gaat tijd inzitten….en dat werd helaas niet om 8.00 uur vertrekken. Er werd ons koffie aangeboden en hadden we de tijd om nog even gezellig bij te kletsen.

 
Achterwiel kapot de Fietsfabriek Guus baalt inzetten nieuwe spaken bijna klaar
laatste handelingen geluks sjaaltje Voor het goede doel afscheid nemen
 
Rond 11.00 uur was de tandem klaar en kon er begonnen worden met de fiets rijklaar te maken en de fietsnavigatie in te stellen. Toen het dan eindelijk zover was hingen we Tom en Guus een ‘katta’ om uit Nepal, dit voor een goede en veilige reis. Nog even laten zien voor wie ze het allemaal doen en natuurlijk ook nog afscheid nemen van hun vriendinnetjes. Het hoort er allemaal bij. Om even voor twaalven was het dan zover. In prachtige fietspakken en bij mooi weer gingen ze dan aan hun fietsactie beginnen. Zondag 21 oktober worden ze in Parijs opgewacht.
 

SUCCES JONGENS!!!  ZET HEM OP!!!

 

HET VERSLAG VAN TOM EN GUUS

 

Zondag 14 okt. 2007

 

Na de eerste overnachting te hebben gehad in Dordrecht zijn we vandaag goed en wel vertrokken richting Belgie! We hadden de hoop dat de reis iets soepeler zou verlopen dan gisteren, de zin verraadt al dat dat niet geheel gelukt is. De TomTom fietscomputer weigerde nog langer te werken, dus met behulp van een wegenkaart verder! Eenmaal Antwerpen bereikt kwamen we de stad de eerste 2 uur niet meer uit, zodat we zo ongeveer de hele stad gezien hebben. Na wat haperingen aan de versnelling uiteindelijk aangekomen in Gent waar we onze 2e nacht zullen doorbrengen!

 

Maandag 15 okt.

 

We hopen vandaag Frankrijk te bereiken. En, het is gelukt! De rit naar Noord-Frankrijk verliep soepel ondanks een aantal colletjes van de 3e categorie, wat op een tandem verre van ideaal is! We overnachten in het stadje Velenciennes en zetten morgen onze rit naar Parijs voort!

 

Dinsdag 16 okt.

Vandaag vroeg vertrokken. Nauwelijks warm en direct beland in meer dan gewoon heuvellandschap, pittig dus! Ondanks de vele heuvels toch ruim 100 km afgelegd! We overnachten in een klein dorpje en hopen morgen Parijs in zicht te krijgen.

 
stukje filmen even lunchen Art de Triomphe
 

Woensdag 17 okt.

Deze dag zal ons blijven heugen als de meest zware van deze tocht. Regen, wind en heuvels getrotseerd en jawel, aangekomen in een voorstadje van Parijs! Opnieuw ruim 100 km. Afgelegd en een snelheidsrecord behaald van 43,6 km per uur! En dat is hard op een tandem….Na lang zoeken naar een overnachtingsadresje, alles zat vol, hebben we iets gevonden en maken we ons op voor de dag naar het centrum van Parijs!

 

Donderdag 18 okt.

Ongelofelijk maar waar! De 6e dag rijden we onze ereronde in Parijs. Met de tandem langs de Moulin Rouge, drukke straten, vele toeristische trekpleisters en als einddoel de Champs Ellysees en de rondjes om de Arc de Triomphe. Met een
overwinningslied in de oren en een brede glimlach overbrugte we de laatste heuvel die ons naar het einddoel leidde. Zoals gezegd 3 rondes op de drukke rotonde en een hoop foto’s als bewijs met de Arc de Triomphe op de achtergrond. We hadden zelfs nog tijd over om naar de Eiffeltoren te gaan en daar in het zonnetje een welverdiend biertje te drinken met een Frans baquette. Rond 14.00 s’-middags  konden we onze twee vrienden begroeten die we bereidt hadden gevonden ons op te halen. De tandem die ons zo moedig en zonder enige tegenslag naar Parijs had gebracht werd deels gedemonteerd en in de auto geladen. Nog even twee biertjes op een terras met de mannen en toen op weg naar Nederland. Wat een bizarre trip bedachten we in de auto terwijl de bekende plaatsnamen aan ons voorbijschoten. Waar we met de tandem een dag over deden reed je nu een uurtje over, hoe gek is het eigenlijk. Al met al kunnen we  terug kijken op een avontuur dat ons niet meer ontnomen kan worden en dat we nooit hadden willen missen. We hebben bewezen dat twee stadsjongens die nog nooit langer dan een uur op de fiets hadden gezeten in 5 dagen Parijs bereikte. Een groot succes met veel resultaat!!!!!

 
Toppers einddoel 590 km gefietst
 

Guus schrijft:

“Het waren 5 dagen waar gemiddeld 120 km per dag werd afgelegd en heel veel werd afgezien! Maar we hebben het gehaald zonder kleerscheuren en zonder enige panne aan de fiets! Komt vast door de gelukssjaaltjes uit Nepal, waarvan er trouwens in Antwerpen 1 van tussen de versnelling kwam te zitten!! hahahaha

Het waren wel de 5 bizarste dagen die ik heb meegemaakt en had nooit gedacht dat ik in 5 dagen terug zou zijn uit het midden van Frankrijk met een tandem die 30 jaar oud is. De wegen in België en Frankrijk waren zeer fietsonvriendelijk en we hebben het merendeel van de tijd op de normale snelwegen gereden waarbij de vrachtauto´s 5 cm langs je hoofd voorbij raasden! We zijn zeer trots op het eindresultaat en hebben aan onszelf laten zien dat we barsten van het doorzettingsvermogen! We hebben gelukkig alles gefilmd en de finish is zorgvuldig gedocumenteerd!”

 
Met o.a. hun aktie 'Fietsen voor Nepal' hebben ze een bedrag van ruim € 4.500, -- opgehaald dat besteed zal worden aan de 'Namaste Primary School'.
                                                                                                                   terug naar boven