Basisschool "De Telgenkamp"   -   Aktie :  heitje voor een karweitje

 

Rondom Kerst van het afgelopen jaar is er door de kinderen van de bovenbouw van de basisschool “De Telgenkamp” uit Hengelo ontzettend hard “geklust” voor Nepal.

De kinderen waren ervoor nog even opgefrist door juf Madelon, die zelf net enige weken terug was uit Nepal. Ze vertelde een aantal verhalen over de Namaste Primary School, waar zij zich zo hard voor ingezet had. Nu waren de kinderen aan de beurt om zich in te gaan zetten. Ramen lappen, oprit vegen, de hond uitlaten, afwassen ….. niets was de kinderen teveel om zodoende een heel bedrag bij elkaar te “klussen”.
 

Vlak voor de zomervakantie hadden de kinderen van de bovenbouw ook al lege flessen ingezameld voor de school in Pokhara. Dit bedrag is al besteed aan nieuwe leermaterialen en extraatjes voor de school.
 

Het bedrag dat met Kerst is ingezameld zal worden besteed aan luxe voedselpakketten voor de gezinnen die kinderen hebben op de school. Het pakket zal o.a. bestaan uit: doosjes lucifers, kaarsen, kruiden, zout, suiker, olie, rijst, tandpasta, zeep, etc… Tevens zal er een deel besteed worden aan de nieuwe leerlingen van de peuterklas en verder aan gewone schoolspullen die er door het jaar heen nodig zijn.

 
Even voorstellen en vragen stellen
 
vragen stellen Namaste voorbereiding husselen
 
Uiteindelijk verscheen de 'levende' cheque  ...... Toppie
 

Op woensdag 25 maart is in de hal van de school aan Julia en Brigitte de verrassingscheque aangeboden.

De kinderen van de bovenbouw waren hierbij aanwezig. Adjunct Rick Schulten liet de dames aan het woord om zich voor te stellen en nog iets te vertellen over hun project. De kinderen hebben hier nog vragen over gesteld. Daarna had juf Madelon wel een hele originele presentatie van een ‘levende’ cheque aanbieden. Er werden 4 kinderen vooraan gezet en Julia en Brigitte konden even plaats nemen tussen de kindermassa.

Deze 4 kinderen hadden elk een T-shirt aan met een cijfer erop. Bij het aftellen van 10 naar 0 liepen ze door elkaar heen, steeds weer op een andere plek, waarmee ook steeds het bedrag veranderde. Wat was het spannend. Bij 0 stonden de kinderen op een rij en verscheen daar het waanzinnige bedrag van € 3.230,--.

 

Er volgde een fanatiek applaus en Julia en Brigitte waren zichtbaar onder de indruk van het geweldige resultaat van deze actie. Ze bedankten de kinderen voor hun inzet. Ze gaven Rick Schulten een vergrote foto van de Namaste Primary School als dank.

 

Het was een geslaagde actie van kinderen, voor kinderen!