Kleine aardbeving in Pokhara
 

Op vrijdag 11 maart om 14.00 uur lokale tijd, heeft er in het Kaski district in Pokhara een kleine aardbeving plaatsgevonden van 4.3 op de schaal van Richter. We werden hierover al snel telefonisch door Savitri en Laxmi op de hoogte gebracht. Ze vertelden geschrokken, dat er een groot stuk speelveld van onze school van 20 mtr. bij 3 mtr. in het ravijn verdwenen was. Hierbij zijn ook onze 2 compostbakken naar beneden gevallen, die helemaal rechts van de muur stonden (zie foto 2). Laxmi  had net er voor nog met een aantal kinderen in de pauze van 13.00 uur daar gespeeld. Gelukkig hebben er zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.
Een aantal mensen van het schoolbestuur zijn al terplekke geweest om de schade op te nemen en gaan ervoor te zorgen dat er zo snel mogelijk weer een muur komt te staan.
We schatten de kosten op zo'n
500,00. De examenperiode komt eraan voor de kinderen en is er daarna een vakantie van 2 weken. In deze periode kan er dus gestart worden met het bouwen van de muur, zodat de kinderen weer vanaf het nieuwe schooljaar veilig op het speelveld kunnen spelen.

 
de pijltjes op de foto's geven aan waar het stuk muur naar beneden gevallen is
een groot gapend gat compostbakken zijn  weg vanaf de overkant met muur