Ontvangst gift van "Goede Doelen Golftoernooi" Concordia Dames

 

Op dinsdag 28 september was het alweer voor de 4e keer dat wij uitgenodigd waren voor het in ontvangst nemen van een cheque voor onze kinderen op school in Pokhara. We voelden ons erg vereerd hierdoor. Er waren ruim 30 golfdames aanwezig om ons verhaal in korte versie aan te horen en te vertellen wat we het afgelopen jaar weer voor elkaar gekregen hadden.

De dames hadden met hun jaarlijkse toernooi een fantastisch bedrag van
€ 430,00 opgehaald.  Nadat de cheque ons was uitgereikt hebben we nog een aantal dingen verteld en gestelde vragen beantwoord.

 
         
         

We hebben het plan om deze gift dit jaar eens een speciale bestemming te geven. In de huidige klas 5 (groep 7) zitten 8 kinderen waarvan er zeker 6 het overgangsexamen in maart 2011 zullen halen en ze, waarschijnlijk ook door sponsoring, naar een andere school kunnen doorstromen. We willen graag in Januari of Februari 2011 met deze klas naar het zuiden van Nepal afreizen om 3 dagen door te brengen in Chitwan, een groot natuurpark met schitterende flora en fauna. In deze tijd van het jaar is het hier heerlijk vertoeven, want in de resterende maanden is het vaak te heet. In Pokhara is de temperatuur in Januari en Februari rond de 20-23 graden, voor ons toeristen lekker, maar de Nepalesen vinden dit wel erg koud.

In Chitwan willen we met deze klas een tocht gaan maken op een olifant. Daarna is er de mogelijkheid dat ze met deze olifant ook de rivier in gaan om hem eens lekker te scrubben. Ook zullen we een tocht over een rivier gaan maken waar veel krokodillen zitten en mooie tropische vogels. En wie weet zien we nog een neushoorn! Het uitje is natuurlijk bedoelt als educatief uitje en moeten de kinderen na thuiskomst hier een verslag in het Engels over schrijven. Dit verslag zal dan meetellen voor het overgangsexamen. Ook zal dit uitje besproken worden tijdens het mondeling examen.

Het zal voor de kinderen voor het eerst zijn dat ze met school zo’n lang uitje gaan maken en is er natuurlijk toestemming van de ouders/verzorgers of familie nodig. Wie er van de leiding van school meegaat wordt tegen die tijd nog besproken. Voor de kinderen zal het ook vreemd zijn in een guesthouse te slapen op een gewoon bed en te kunnen douchen en dan ook nog met warm water. Er zullen veel nieuwe en grote indrukken zijn.


We houden jullie op de hoogte of het allemaal gaat lukken.

 
Dames, wederom bedankt voor jullie mooie bijdrage …
ook namens de kinderen van de Namaste Primary School in Pokhara.
 
 
                                                                                                                 terug naar boven